להתחברות

זכויות הילד בגיל הרך

סרטון פתיחה מחיר האשמות שווא

סרטון פתיחה מחיר האשמות שווא

לוידאו לחצו כאן

שיימינג שיצא משליטה

שיימינג שיצא משליטה

לוידאו לחצו כאן

sources

סיכום הדיון
היה מאד מרגש לקרוא את התיאורים האמפטיים בסוגיה של האשמות השווא.
לא מפתיע, כי ידעתי מראש שבקרב מי שההתמחות שלה/ו היא הגיל הרך, אמפטיה עשויה להיות כושר מפותח.
ניכרת הבנה מעמיקה של הנזקים הנפשיים שהאשמת שווא יכולה לגרום.
ההתבוננות פנימה בנסיון להבין מה קורה כשפוגעים בזכות אדם כזו או אחרת היא דרך טובה בעיני להפנים את חשיבותה לכל אדם באשר הוא.
אני ממליצה בחום לקרוא את כל הכתוב. הכל יחד מצטרף לתמונה עשירה ועמוקה.
שתיים מבינינו לא היו צריכות, לצערי, להפעיל כושר לאמפטיה, כי הן חוו על בשרן האשמת שווא בגן: . ליטל סול (פעמיים) ורונית יגודייב.
אני מאחלת שלעולם לא תחוו את החוויה הזו, ולשתיכן – שלעולם לא תחוו זאת שוב.

להמשך קריאה לחצו כאן

The Edited Issue

  • עורך

    מטלה : דיון בקבוצות – כתיבה אישית לקרא את הכתבות לדון ולכתב כל אחת איך היא הייתה מרגישה לו היו… מטלה : דיון בקבוצות – כתיבה אישית לקרא את הכתבות לדון ולכתב כל אחת איך היא הייתה מרגישה לו היו מאשימים אותה בהאשמת שווא של אלימות כלפי ילדים   (צפיה בדעה במקור)
  • דורון סיני

    ברגע שמתקיימת האשמה לשווא, ובפרהסיה בפרט, אין שום כפרה שיכולה להחזיר לאדם את כבודו האבוד ושמו הטוב. בני האדם, ככללם-… ברגע שמתקיימת האשמה לשווא, ובפרהסיה בפרט, אין שום כפרה שיכולה להחזיר לאדם את כבודו האבוד ושמו הטוב. בני האדם, ככללם- נוטים לזכור את הרע יותר מהטוב, את השלילי יותר מהחיובי. כוחה של מילה זהה מכוחה של מכה, והיא עוצמתית לא פחות, ואולי אף יותר. עולם שלם מתחיל להתמוטט סביב האדם המואשם, והוא מתחיל לאבד את כל אשר צבר עד לאותו רגע. את שמו הטוב. (צפיה בדעה במקור)
  • גל ג’ואילי

    ״בעצומה מביעים ההורים אמון בגננת ומסרבים להאמין בחשדות שבגינן נחקרה״ זהו משפט מתוך ׳אנו ברווזים במטווח׳ שמשאיר בי כוויה שאין… ״בעצומה מביעים ההורים אמון בגננת ומסרבים להאמין בחשדות שבגינן נחקרה״ זהו משפט מתוך ׳אנו ברווזים במטווח׳ שמשאיר בי כוויה שאין לה מנוס אשר פוגעת בשמה הטוב של הגננת, בכבוד של הגננת והדבר יעשה לה עוול במשך כל ימי חייה. עולה בי השאלות האם אי פעם ישכחו את מה שקרה לגננת? האם היא תשכח את המשפט שנעשה לה? האם היא תרצה להמשיך להיות מחנכת?. כאשר אצל זיגי הוטלה האשמה כי הוא פגע בחברה שלו אני מאמינה כי הדבר פגע בו בפן האישי כי לא הייתה הוכחה כי הוא עשה זאת.   (צפיה בדעה במקור)
  • רותם מטלון

    כשמאשימים האשמת שווא הנאשם נמצא במצב חסר אונים. ההרגשה היא שלמרות שהנאשם יצא זכאי, ולפי חוק יכול להמשיך בחייו, הכתם… כשמאשימים האשמת שווא הנאשם נמצא במצב חסר אונים. ההרגשה היא שלמרות שהנאשם יצא זכאי, ולפי חוק יכול להמשיך בחייו, הכתם נשאר, הסביבה והחברה זוכרת ולחייו הרגילים הוא לא יוכל לחזור. הרגשה נוראית שאין לך יכולת לשלוט בחיים שלך, שבגלל האשמת שווא של אדם אחר, החיים שלך נעצרו ואתה נמצא בתחתית של הפירמידה בלי יכולת להתקדם בחיים ויתרה מכך בלי יכולת לחזור למקום שבו היית. (צפיה בדעה במקור)
  • אלכסנדרה אוחנה

    מעבר לפגיעה בשם הטוב של האדם באופן פזיזי ופומבי על סמך עדות ללא עובדות, נוצרת פה פגיעה באדם עצמו, באמון… מעבר לפגיעה בשם הטוב של האדם באופן פזיזי ופומבי על סמך עדות ללא עובדות, נוצרת פה פגיעה באדם עצמו, באמון שלו באדם שעובד איתו, שהוא סומך עליו. ישנם פגיעה בהערכה העצמית, בביטחון העצמי. הרגשה של חשיפה ופגיעות כללית כלפי הסביבה. בנוסף מדובר על פגיעה לטווח ארוך אפילו אם האדם יוצר זכאי, הוא מסומן, מוכתם, מחוק בהווה ולעתיד.   (צפיה בדעה במקור)
  • ליטל סול בוכמן

    במסגרת עבודתי כגננת צהרונים כבר 3 שנים, בקיץ האחרון, האשימו אותי פעמיים בהאשמות חמורות שיכלו להגיע למשטרה ונשארו ברמת המפקחת… במסגרת עבודתי כגננת צהרונים כבר 3 שנים, בקיץ האחרון, האשימו אותי פעמיים בהאשמות חמורות שיכלו להגיע למשטרה ונשארו ברמת המפקחת שלי. להאשמות אלו לא היו כל בסיס מלבד חוסר רצון של ההורים הללו לחקור, לבדוק ולברר את שקרה לפני שהאשימו אותי. הרגשתי הכי נורא שאפשר ולא הפסקתי לבכות. מצד שני, ידעתי והסברתי לאחרים שאני נהגתי כפי שהייתי אמורה לנהוג. בשנים האחרונות החלו לשים מצלמות בגני הילדים על מנת לפקח על המתרחש שם. לא ניתן להתעלם מכך שהמצלמות הן יכולות לתרום להאשמות השווא או להפיג אותן. מה שבטוח הוא שקיים חוסר אמון גדול מאוד בצוות הגן מצד ההורים ומצד המפקחות והמצלמות שהן מפירות את הזכות לפרטיות של הגננות, הן פתרון זמני בלבד כי האשמות שווא מתרחשות משלל סיבות חברתיות ותרבותיות. (צפיה בדעה במקור)
  • שרה אלכסנדרה כץ

    בתור אדם מואשם לשווא עולות בי בעיקר רגשות של פחד חוסר אימון בסובבים אותי. אני מחקה מאיפה תבוא המכה הבאה.… בתור אדם מואשם לשווא עולות בי בעיקר רגשות של פחד חוסר אימון בסובבים אותי. אני מחקה מאיפה תבוא המכה הבאה. לדעתי, לא ניתן להתאושש מזה. האדם תמיד יהיה עם מבט מתגונן ולא יצליח ליצור קשרים חברתיים ומקצועיים עתידיים. (צפיה בדעה במקור)
  • ליר ראובן

    לדעתי הייתי עוברת כמה שלבים: שלב ראשון -  היה עובר לי בראש - למה? מה לא בסדר איתי? מה עשיתי רע… לדעתי הייתי עוברת כמה שלבים: שלב ראשון -  היה עובר לי בראש - למה? מה לא בסדר איתי? מה עשיתי רע למישהו שרוצה לפגוע בי ככה? למה דווקא אני? ההרגשה הזאת היא הרגשה של חוסר וודאות, חוסר הבנה, תסכול. שלב שני - הייתי חושבת מה אני עושה עכשיו? ההרגשה של כל העולם קורס. איך אני יוצאת מזה? והאם שיתברר שזה האשמת שווא האם הכל יחזור להיות כרגיל? שלב שלישי - איך אני מסבירה לאנשים מסביבי שזאת לא אני? הרגשה של הדרה והרחקה (כמו הברווזון המכוער). איך יגיבו האנשים מסביבי? הרגשה של לעג, שכולם מסתכלים עלייך, כאילו את היחידה בעולם גם אם זה לא ככה. שלב רביעי - מה יהיה עם המשפחה שלי? עם העבודה שלי? מי ירצה אותי עכשיו? איך אני יראה את הפנים שלי ברחוב? יש עלי איזשהו סימון. אני חושבת שלסיכום ניתן להגיד שאדם שחווה האשמת שווא עובר פגיעה נפשית/רגשית וחברתית/סביבתית (כולל עבודה, משפחה - שגורמים לפגיעה בפרנסה ובעשייה היומיומית של האדם). (צפיה בדעה במקור)
  • עדי ברנס

    אני חושבת שאם מאשימים מישהו הדבר הראשון שעולה לבן אדם שמואשם השאלות למה אני ? מה עשיתי לבן אדם שמאשים… אני חושבת שאם מאשימים מישהו הדבר הראשון שעולה לבן אדם שמואשם השאלות למה אני ? מה עשיתי לבן אדם שמאשים אותי? הרגשה של חוסר אונים , תסכול, כעס , חוסר הבנה . לאחר השלב הראשון של הכעס , התסכול, חוסר האונים וכל השאלות שצפות. הייתי חושבת מה קורה עכשיו?מה אני עושה? איך אני מצליחה לצאת מהסיפור הזה . איך אני מצליחה להוכיח שאלה האשמות שווא והכל יחזור להיות רגיל וכמו שהיה. לאחר מכן הייתי חושבת איך הייתי מסבירה לאנשים שזאת לא אני , איך האנשים מסביבי יגיבו , הייתי מרגישה שכולם מסתכלים עליי , לעג וזלזול. בהמשך היו עולות בי מחשבות על האנשים הקרובים אלי, המשפחה שלי , מה הולך לעבור עליהם?איך אני אמשיך לעבוד? אף אחד לא ירצה לעבוד איתי. אדם שחווה אשמת שווא נפגע פגיעה קשה נפשית , סביבתית, חברתית, רגשית . פגיעה בפרנסה, במשפחה . (צפיה בדעה במקור)
  • דבורה נג'ר

    על פי המקור: אנחנו מרגישות כמו ברווזים במטווח בעיניי לגננת המואשמת לשווא יכולות להיות תחושות תסכול, כעס וחוסר אונים עם… על פי המקור: אנחנו מרגישות כמו ברווזים במטווח בעיניי לגננת המואשמת לשווא יכולות להיות תחושות תסכול, כעס וחוסר אונים עם כוחה של הסייעת להאשמה נגדה. ברגע שקיימת האשמה פומבית כאשר אנשים נוספים מעורבים בכך, קשה מאוד להתנער מהאשמה ולהוריד את אורות הזרקורים על הנאשמת והדבר יכול ללוות את הגננת במשך שנים רבות אם לא לכל אורך חייה. הגננת יכולה להרגיש כי אף אחד לא מבין אותה ואינו יכול לשים את עצמו במקומה. במקרה הנ״ל הגננת לא יכולה לתאר לאנשים הסובבים את הסיבות האישיות להריסת חייה. כמו כן, הגננת יכולה להיות בהרגשה שרק הסייעת יודעת באמת את האמת והדבר לא יכול לעזור לה כדי לשקם את חייה. (צפיה בדעה במקור)
  • טוב שירן

    לאחר קריאת המקורות אני מוצאת שהאשמת שאוו היא האשמה פוגעת ומזלזלת כלפי אותו אדם. במיוחד אם זאת גננת היות ואני… לאחר קריאת המקורות אני מוצאת שהאשמת שאוו היא האשמה פוגעת ומזלזלת כלפי אותו אדם. במיוחד אם זאת גננת היות ואני כגננת משקיע את כל כולי בגן, וכאשר הורה או סייעת לצורך העניין פוגעים בי בכך שמאשימים אותי באשמת שווא זה מאוד מאכזב, פוגע, מתסכל אבל מעל הכל לא הכי נעים, גם בגלל כל הפגיעה מסביב שהגננת חווה. (צפיה בדעה במקור)