להתחברות

זכויות הילד בגיל הרך

<a href="http://kibutzim2.sugia.net/issue/%d7%a9%d7%91%d7%aa/" target="blank">  סוגיית הוראת השבת</a>

סוגיית הוראת השבת

בסוגיה זו נעסוק בדילמה סביב הוראת אלמנטים שונים של השבת

כמו למשל הסיבה הדתית לשבת (אלוהים ברא את העולם בשבעה ימים) , האם חייבים להדליק נרות לפני כניסת השבת ועוד

למעבר לסוגיית השבת לחצו כאן

<a href="http://kibutzim2.sugia.net/issue/%d7%a4%d7%a1%d7%97/" target="_blank">סוגיית הוראת פסח</a>

סוגיית הוראת פסח

בסוגיה זו נעסוק בדילמה סביב הוראת אלמנטים שונים של חג הפסח

כמו למשל שאלת הניסים ומכות מצרים או האיסור לאכול חמץ

למעבר לסוגיית חג הפסח לחצו כאן

<a href="http://kibutzim2.sugia.net/issue/%d7%97%d7%a0%d7%95%d7%9b%d7%94/" target="_blank">סוגיית הוראת חנוכה</a>

סוגיית הוראת חנוכה

בסוגיה זו נעסוק בדילמה סביב הוראת אלמנטים שונים של חג החנוכה

כמו למשל הסיבה הדתית לחג – נס פך  השמן , האם המכבים נצחו את היוונים בזכות גבורתם או בזכות אלוהים . ועוד .

למעבר לסוגיית חנוכה לחצו כאן

<a href="http://kibutzim2.sugia.net/issue/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%99%D7%9D/" target="_blank">סוגיית הוראת פורים</a>

סוגיית הוראת פורים

בסוגיה זו נעסוק בדילמה סביב הוראת אלמנטים שונים של חג החנוכה
כמו למשל כמו למשל האם אלוהים גרם להצלת היהודים או האם יש חובה לקרא את המגילה בבית כנסת, ועוד.

למעבר לסוגיית פורים לחצו כאן

<a href="http://kibutzim2.sugia.net/issue/%d7%a9%d7%91%d7%95%d7%a2%d7%95%d7%aa/" target="_blank">סוגיית הוראת שבועות</a>

סוגיית הוראת שבועות

בסוגיה זו נעסוק בדילמה סביב הוראת אלמנטים שונים של חג החנוכה
כמו למשל האם יש חובה ללמוד כל הלילה תורה ? האם אלוהים נתן את התורה למשה בהר סיני. ועוד .

למעבר לסוגיית שבועות לחצו כאן

<a href="http://kibutzim2.sugia.net/issue/%d7%a1%d7%95%d7%9b%d7%95%d7%aa/" target="_blank">סוגיית הוראת סוכות</a>

סוגיית הוראת סוכות

בסוגיה זו נעסוק בדילמה סביב הוראת אלמנטים שונים של חג החנוכה
האם אפשר לשבת בסוכה שנמצאת במרפסת מתחת למרפסת אחרת ,
האם סוכות הוא בגלל שאלוהים שמר על ישראל במדבר או בגלל חג חקלאי. ועוד .

למעבר לסוגיית סוכות לחצו כאן

sources

יולי מזמינה אותנו להתייחס לחג נוסף – חג הסיגד.
תוכלו לקרוא את דבריה בקובץ כאן.

לחזרה לסוגיית העל הדתה שמדתה
לחץ כאן

לתוצאות השאלון
לחץ כאן

The Edited Issue

  • עורך

    תמצית מקורות בעד התאמה לרצון ההורים תמצית מקורות בעד התאמה לרצון ההורים (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    החשש מ"הדתה" נובע מהעדר דיאלוג או הבנה נכונה של משמעות התכנים הדתיים ומטרתם. לא ניתן לספר על המסורת היהודית, על… החשש מ"הדתה" נובע מהעדר דיאלוג או הבנה נכונה של משמעות התכנים הדתיים ומטרתם. לא ניתן לספר על המסורת היהודית, על המורשת העברית העתיקה, בלא להכניס את הדת. הדת היא חלק מהמסורת שלנו. עם זאת, לא רק בעד הכנסת תכניים דתיים יהודים, אלא הכנסת תכנים של כל המגזרים השונים, כדי ליצור סיעור מוחות בין אנשים, להקים חברת מופת אשר חושבת ומפתחת חשיבה ביקורתית ודיאלוגית. יש לדעת למצוא את עמק השווה בו אנשים/ ילדים יוכלו לנהל דיאלוג אמיתי גם אם דעותיהם שונות. אנחנו צריכים ללמוד, להקשיב ולכבד את הדעות השונים מדעותינו. מי שבטוח בדרכו, באמונתו ובהשקפתו לא יפחד שילדיו או הוא עצמו ישמעו דעות אחרות שלא תואמות לדעותיו, כגון דת. (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    אין כל קונפליקט בנושא הדת, היות שממחקר שנעשה בנושא הדתיות בישראל נמצא שכל אזרח יהודי מעיד על זיקה כלשהי למסורת… אין כל קונפליקט בנושא הדת, היות שממחקר שנעשה בנושא הדתיות בישראל נמצא שכל אזרח יהודי מעיד על זיקה כלשהי למסורת היהודית. היא חלק מזהותנו כישראלים יהודים. לרבים אשר מגדירים את עצמם כ"חילוניים" יש זיקה כזו או אחרת לעולם המסורת והיהדות: צמים ביום כיפור, משתתפים בליל הסדר או באירועי חגים אחרים. אפשר לדבר על "מסורתיות ישראלית" כעל זהות חדשה, יחודית. היא כוללת תכנים דתיים אורתודוקסיים והיא בה בעת דתית וחילונית, כשלכל אדם הבחירה שלו. היא מאפשרת, לא סוגרת (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    ישנם מעט מידי תכנים דתיים (וליתר דיוק תכנים יהודיים) במערכת החינוך. אנו רוצים יותר ידע כללי על זהותנו בתור עם… ישנם מעט מידי תכנים דתיים (וליתר דיוק תכנים יהודיים) במערכת החינוך. אנו רוצים יותר ידע כללי על זהותנו בתור עם יהודי, יותר ערכי יסוד של תרבותנו ויותר שמירה על המורשת. גם משפחות חילוניות רוצות שילדיהם יהיו חשופים לתרבות והמסורת של העם. הכנסת יותר סיפורי עם, דיבור על היהדות, על הזהות והתרבות שלנו ועל מסורת מוסרית. אלה אינם תכנים דתיים מוגזמים, ולכן הכנסתם אינה כפייה דתית. כישראלים אנחנו אוהבים את ההיסטוריה שלנו, והלימודים היהודים הם שגורמים לנו להתחבר לארץ וליהדות שלנו ולהרגיש בארצנו כבני בית. (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    בניגוד לעמדתם של ההורים בחינוך הממלכתי, שמתנגדים לתכנים הדתיים וקוראים להכנסתם "הדתה", לדעתי לימוד התכנים הדתיים הוא לימוד אוצר המחשבה… בניגוד לעמדתם של ההורים בחינוך הממלכתי, שמתנגדים לתכנים הדתיים וקוראים להכנסתם "הדתה", לדעתי לימוד התכנים הדתיים הוא לימוד אוצר המחשבה היהודית, והוא מעשיר את הרוח ואת השפה העברית. הוא יצור מכנה משותף לכלל הלומדים. תכנים של יהדות, זהות ותרבות עם ישראל נחשבים דתיים, אך זו לא הדתה ואין כאן כפייה דתית, כי לא כל תוכן יהודי הוא הדתה גם אם יש לו פן דתי. יש דרך ללמד את התכנים הללו בצורה שלא תרגיש לתלמידים שהם מחוייבים לשמור מצוות ומנהגים. (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    תמצית מקורות נגד תכנים דתיים בממלכתי תמצית מקורות נגד תכנים דתיים בממלכתי (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    אין להוסיף תכנים דתיים לתוכניות הלימודים, כי שמערכת החינוך עמוסה בתכנים דתיים, וזה בא על חשבון המקצועות האוניברסליים, שפחות באים… אין להוסיף תכנים דתיים לתוכניות הלימודים, כי שמערכת החינוך עמוסה בתכנים דתיים, וזה בא על חשבון המקצועות האוניברסליים, שפחות באים לידי ביטוי בתכנית הלימודים. נושאי התפילה והיו"ט תופסים מקום מרכזי בבית הספר, כבר מכיתה א' בעיקר סביב החגים, ולא מעלים שאלות בדבר הצורך בקיום מצוות או אמונה באי קיום אלוהים. אין זכר ליציאה נגד הדת, אלא כל ילד שילמד דרך תוכנית זאת זה יהיה המשך ישיר של המסורת הדתית. (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    אין לגייס את התכנים הדתיים לפעילויות דתיות ולהכנסת מצוות (אלא רק כאלה שמעבירים את המורשת היהודית). זה מה שגרם לחילוניים… אין לגייס את התכנים הדתיים לפעילויות דתיות ולהכנסת מצוות (אלא רק כאלה שמעבירים את המורשת היהודית). זה מה שגרם לחילוניים לצאת נגד היהדות ולחשוב שכל תוכן יהודי הוא גם תוכן דתי וסוג של הדתה. השאיפה היא שיווצר כבוד בין המגזרים ושיהיה איזון במערכת החינוך, תוך דיאלוג משותף בין כל קבוצות האוכלוסייה בחברה הישראלית וביטויין האישי והייחודי. (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    אדם שרוצה להתעמק במורשת היהודית, שכך יעשה. יש לו חופש בחירה ותבונה. אך לקטלג אדם משכיל כבור בגלל חוסר ידע… אדם שרוצה להתעמק במורשת היהודית, שכך יעשה. יש לו חופש בחירה ותבונה. אך לקטלג אדם משכיל כבור בגלל חוסר ידע במסורת היהודית אינו נכון. זה אינו מרכיב חובה בחבילת הידע של האדם המשכיל והעכשווי. אין צורך במורשת היהודית כדי להיחשב חילוני משכיל, גם אם הוא ממוצא יהודי. לאדם משכיל אין צורך בתכנים על היהדות ועל הדת, אלא במדעים, תולדות האומנות, היסטוריה עולמית, ספרות, דתות מונותאיסטיות בכללותן, התפתחות התרבות המערבית כגשר לעולם וכו'. המורשת אינה מחזקת את החילוני או תורמת לזהותו. לכל אדם יש הדרך שלו , וזכותו לבחור את סגנון חייו וללמוד את מה שהוא בוחר ונכון בשבילו. (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    יש הדתה בארץ, באמצעות הפיכת המושג "יהדות" ל"תרבות". במערכת החינוך יש רק יהדות, אין לימודים על דתות אחרות, וזה מה… יש הדתה בארץ, באמצעות הפיכת המושג "יהדות" ל"תרבות". במערכת החינוך יש רק יהדות, אין לימודים על דתות אחרות, וזה מה שמסמל את ההדתה. הפיכת המושג "יהדות" ל"תרבות" מעניקה אמצעי להכנסת היהדות והדת לתכנים הלימודים. "מאכילים" את האדם בדעה שהוא חייב לדעת את תרבותו ומאין בא, ושירגיש אשמה אם התרחק מהדת, ומכאן הפיכת הדת לתרבות היא מעשה הספוג באינטרסים. לעומת זאת, אין הכלה של ערכי החילונים במשרד החינוך, אלא רק של ערכים דתיים. (צפיה בדעה במקור)
  • עורך

    תמצית מקורות בעד תכנים דתיים בממלכתי תמצית מקורות בעד תכנים דתיים בממלכתי (צפיה בדעה במקור)